top of page
Jouko Vakkala ja Konekarhu Joken pedot

konekarhu

Konekarhu Jokke paljastaa, onko metsästäjän koirasta karhun kaatoon, mutta haukkumaan saa tulla koira kuin koira karvoihin katsomatta. Metsästysominaisuuksien testaamisen sijasta sinua saattaa kiinnostaa oman koirasi reaktio, jos se kohtaa karhun tai jonkun muun petoeläimen. Konepetoeläinten tarkoitusperänä onkin, että koirien haukkukykyä voidaan testata niiden avulla. Testi on hyödyllinen siis kaikille koiranomistajille.

 

Testi lisää tuntemusta oman koiran luonteesta ja käyttäytymisestä. Opit samalla havaitsemaan mahdollisen vaaran tulkitsemalla koirasi reaktioita. Konekarhu on koiralle täysin vaaraton ja helppo tapa tutustuttaa omistajaa koiran luonteeseen sekä käyttäytymiseen.

 

Käytämme testeissämme aitoja petojen hajuja ja ääniä. Hyväksytystä, minimissään 70 pisteen testistä saa itselleen diplomin. Testausaika on yleensä 10 – 20 minuuttia, jonka aikana koiran pitäisi näyttää kykynsä suoriutua tehtävästä.

 

Konemestarimme Jouko Vakkala on kiertänyt konekarhu Joken kanssa yli viiden vuoden ajan ympäri Suomea. Joken kaveriksi on vuosien varrella tullut myös Herkules-hirvi, Sergei-susi, Jamppa-ilves sekä uusimpana lisäyksenä toinen karhu nimeltään Mörkö.

 

Jouko aloitti oman karhunpyyntinsä jo 40 vuotta sitten ja koko "Konekarhu Jokke" -juttu lähti siitä, kun hänen piti kehitellä omille koirilleen kiinnipitoajalla virikkeitä. Ensimmäinen konekarhumme onkin alun perin tehty omalle väellä ja alusta loppuun itse!

Konekarhu Jokke
bottom of page